Her kan du se hvorfor du skal rense dit vand.

11-10-2021

Danske Vandværker har allerede fundet giftstofferne ved flere boringer, og nu slår professor alarm på vegne af det danske drikkevand. 

En sag om forurenet oksekød i Korsør kan vise sig at have betydning for hele Danmarks drikkevand.

For lige nu kan farlige kemikalier være ved at sive ned i jorden hundredvis af steder landet over. Giftstofferne bliver i kroppen i mange år og kan være med til at fremkalde kræft, ufrivillig abort og skade immunforsvaret. Det kan også overføres fra gravide kvinder til deres ufødte børn.

Sådan lyder advarslen fra forskningsleder og professor i miljømedicin ved Syddansk Universitet og adjungeret professor ved Harvard University Philippe Grandjean, der er en af verdens førende forskere inden for det stærkt sundhedsskadelige kemikalie PFOS

https://nyheder.tv2.dk/2021-10-10-professor-frygter-dansk-drikkevand-er-i-fare-det-her-er-noget-farligt-stads

25-08-2021

Muligvis er du fortsat af den overbevisning, at det danske drikkevand er rent, sundt og godt at drikke. Desværre er virkeligheden den, at vores engang så rene, sunde og gode drikkevand i dag er forurenet af pesticider. Miljøstyrelsen har slået alarm, for der er i de seneste år fundet adskillige pesticidrester og nedbrydnings-produkter i det danske drikkevand, og desværre i alt for høje niveauer. https://www.naturli.dk/artikel/det-rene-vand-eller-forurenet/

25-08-2021

Forurening af drikkevandet. Helt nye undersøgelse viser, at stoffet dimethylsulfamid (DMS) formodentlig forekommer i hver tredje drikkevandsboring i Danmark. De nye undersøgelser er blevet iværksat efter at stoffet er blevet fundet i en række vandboringer, primært i og omkring hovedstadsområdet. https://www.madforlivet.com/viden-og-forskning/forurening-af-drikkevandet/

18-04-2021

Hvert år bliver det danske grundvand kontrolleret for sprøjtegifte og andre stoffer, der ikke bør være i drikkevandet. Nu viser helt nye tal for 2019, at der er sprøjtegiftrester i over 58 procent af alle grundvandsprøverne, og at grænseværdierne var overskredet i over 22 procent af målingerne. Det viser den nyeste grundvandsovervågning (GRUMO), som ikke er offentlig endnu, men som DN har fået indsigt i.

I vandværkernes aktive drikkevandsboringer er tallene også nedslående. Her blev der i 2019 fundet sprøjtegiftrester i over 45,3 procent af boringerne, og i over 12,7 procent var grænseværdien overskredet. Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, kalder tallene rystende:

"Det her kalder på politisk handling omgående. Vi finder hele tiden flere sprøjtegifte i grundvandet, og det kan danskerne slet ikke være tjent med. Regeringen har lovet danskerne rent drikkevand - men hvornår bliver løfterne fulgt op med handling?" 

https://csr.dk/nye-tal-spr%C3%B8jtegiftrester-i-over-halvdelen-af-vandpr%C3%B8verne-i-2019

18-04-2021

Danske vandværker har fået lov til at have pesticider i drikkevandet i mange år stik imod reglerne.

Her til aften har en ny sag om dårligt drikkevand set dagens lys. Den handler om dispensationer og EU, men allermest om det danske postevand.

Siden 2013 er der nemlig givet 65 dispensationer til danske vandværker, som har fundet rester af pesticider i vandet. Og det er stik imod de regler, der ellers er vedtaget i EU.

EU har gentagne gange henvendt sig til Miljøstyrelsen. Men det har de ikke reageret på.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/i-syv-aar-har-styrelse-ignoreret-kritik-af-sproejtemidler-i-drikkevandet-minister-er